Back

to start

 

Unnoticed Art Festival

EVENT

 

Op 17/18 mei vinden in een niet nader omschreven middelgrote stad in Nederland 35 performances plaats, ontworpen door een keur aan internationale kunstenaars. De performances zullen door de onopvallende vorm door velen onopgemerkt blijven. Onopvallendheid was bij selectie een belangrijk criterium.

 

Het programma van werken wordt uitgevoerd door een groep van 30 vrijwilligers. De vrijwilligers hebben in de opzet van het festival een dubbelrol. Ze zijn zowel de uitvoerders als het publiek. Zij zijn verantwoordelijk voor de juiste realisering en zij zijn tevens de enigen die tot de kern van de performances kunnen doordringen. Ze nemen als publiek niet een handeling waar die door iemand anders wordt verricht maar ze maken zelf deel uit van het werk, worden zelf uitvoerend kunstenaar. Zelfs voor de vrijwilligers was de locatie tot op het laatste moment verborgen. De wandelaars die zich toevallig in de buurt van handeling op straat bevinden hebben er geen weet van, staan er buiten. Zij hebben eigenlijk niets met het werk en het concept te maken, zoals wij ook niets weten van hun route, reisdoel en overwegingen. Zij zijn geen publiek maar toevallige passanten.

 

Deelnemende kunstenaars: Rafael Abreu Canedo (BRA), Sarah Boulton (UK), Derek Dadian-Smith (USA), Craig Damrauer (USA), Dino Dinco (USA), Mr. and Mrs Gray (NL), Linda Hesh (USA), Hiroomi Horiuchi (JAP), David Horvitz (USA), Daan den Houter (NL), Jeroen Jongeleen (NL), Ienke Kastelein (NL), Jonathan Keats (USA), Joke van Kerkwijk (NL), Kees Koomen (NL), Margreet Kramer (NL), Gavin Krastin (ZAF), Steef van Lent (D), Gretta Louw (AUS), Lilla Magyari (HON), Andrew McNiven (UK), Janet Meany (AUS), Tim Miller (UK), Marnik Neven (BEL), Joyce Overheul (NL), Nico Parlevliet (NL), Malin Peter (ZWE), Jess Rose (UK), Julie Rozman (USA), Roekoe M (NL), Joshua Schwebel (Canada), Edwin Stolk (NL) en Topp & Dubio (NL).


Unnoticed Art Festival 2014 | Haarlem | zaterdag 17 mei (11.00 uur) tot zondag 18 mei (18.00 uur).

 

 

 

Unnoticed Art Festival

EVENT

Haarlem, The Netherlands

May 17-18, 2014