Back

to start

 

A Hilarious Picture in Words

LIVE TALK: TOPP & DUBIO vs. BERT JANSEN

 

Topp & Dubio gaan in gesprek met kunsthistoricus en Duchamp-kenner Bert Jansen over de Alarmcel van Komar & Melamid en het Grote Glas van Marcel Duchamp naar aanleiding van het essay dat Topp & Dubio schreven over de bedoelde en onbedoelde parallellen tussen beide werken.

 

Het gesprek vindt plaats in de tentoonstelling 'A Hilarious Picture in Glass' en zal gaan over begeerte, ironie, meerduidigheid, doorzichtigheid en meesterwerken.

 

Bert Jansen (1946) is kunsthistoricus, criticus en tentoonstellingsmaker.
Als kunsthistoricus schrijft Jansen voor catalogi en musea en doceerde hij kunstgeschiedenis aan de Rietveldacademie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Als criticus schreef Jansen voor Kunstlicht, Metropolis M en het Financieel Dagblad. In 2013 maakte Jansen als gastconservator een tentoonstelling over het werk van Marcel Duchamp in Museum Boijmans van Beuningen. Eerder maakte hij tentoonstellingen in o.a. het Centraal Museum in Utrecht, ICA Amsterdam, het Cobra Museum en bij Pulchri (Met Haagse Ogen, 1992) en HCAK (Illusie als Werkelijkheid, 1988) in Den Haag. In maart 2015 promoveerde Bert Jansen op zijn hoofdonderwerp: meerduidigheid in het werk van Marcel Duchamp. In 1990 schreef Jansen in het Financieel Dagblad voor het eerst als kunstcriticus over het werk van Komar & Melamid.


JCA DE KOK Lange Beestenmarkt 99, 2512 ED Den Haag | zaterdag 6 juni om 16u: T&D vs. Bert Jansen

 

 

 

A Hilarious Picture in Words

LIVE TALK

JCA DE KOK, Den Haag

zaterdag 6 juni 2015 om 16 uur

www.jcadekok.com