Back

to start

 

A Hilarious Picture in Action

LIVE TALK: TOPP & DUBIO vs. PHILP PETERS

 

Topp & Dubio gaan in gesprek met kunsthistoricus en Duchamp-kenner Bert Jansen over de Alarmcel van Komar & Melamid en het Grote Glas van Marcel Duchamp naar aanleiding van het essay dat Topp & Dubio schreven over de bedoelde en onbedoelde parallellen tussen beide werken.

 

De performance vindt plaats in de tentoonstelling 'A Hilarious Picture in Glass' en zal gaan over begeerte, ironie, meerduidigheid, doorzichtigheid en meesterwerken.

 

Philip Peters is kunstcriticus en schreef o.a. voor NRC Handelsblad. Hij was van 1976 tot 1990 hoofdredacteur van Museumjournaal. Ook was hij medeoprichter en artistiek leider van het Haags Centrum voor Actuele Kunsten (HCAK). Naast docentschappen en diverse commissielidmaatschappen en treedt hij op als 'mental coach' voor kunstenaars. In de jaren '80 was Peters zeer actief als curator en organisator in Den Haag. In 1986 was hij met Flip Bool curator van het 'In Situ' project en begeleidde hij Komar & Melamid bij de totstandkoming van 'Buste van Stalin met Haring' in de Geleenstraat.


JCA DE KOK Lange Beestenmarkt 99, 2512 ED Den Haag | zondag 31 mei om 15u: T&D / Philip Peters

 

 

 

A Hilarious Picture in Action

LIVE PERFORMANCE

JCA DE KOK, Den Haag

zondag 31 mei 2015 om 15 uur

www.jcadekok.com