Back

to start

 

Topp & Dubio in a street

PROJECT - Abriproject diverse locaties Den Haag

 

Topp & Dubio maken gedurende de coronacrisis tijdelijk gebruik van de lege stad als tentoonstellingsruimte. Door zichzelf 24/7 op straat te tonen reageren de kunstenaars op de nieuw ontstane situatie van beperking in bewegingsvrijheid. Vanaf 12 mei is de serie 'Topp & Dubio in a street' te zien in een veertigtal abri's bij tramhaltes in Den Haag. 

 

De fotoserie is gemaakt in 2016, toen het kunstenaarsduo zelf een persoonlijke en artistieke crisis doormaakte. Om uiting te geven aan de situatie besloten de kunstenaars om wekelijks, ergens in Den Haag, op straat een foto te maken waarin zij zelf figureerden. Net als nu verlieten Topp & Dubio de stad nauwelijks. De werkwijze was eenvoudig. Op een onbewaakt moment, tussen twee afspraken of andere bezigheden in, werd een telefoon tegen een stuk straatmeubilair geplaatst, waarna met behulp van timer en zelfontspanner een foto werd gemaakt van het straatbeeld met zichzelf daarin. De kunstenaars doen niets anders dan zich een houding proberen te geven tot de foto is gemaakt. De serie sluit naadloos aan op de huidige crisis waarin veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe rol in een wereld die is veranderd. Op de levensgrote foto’s zien we steeds dezelfde twee mannen in een willekeurige lege Haagse straat op steeds weer een ander moment van de dag en in verschillende seizoenen. De crisis duurde ongeveer een jaar en resulteerde in circa vijftig beelden in evenzoveel straten. Veertig van deze beelden komen in de stad te hangen.

 

De locaties zijn te vinden op deze kaart.

 


Topp & Dubio in a street | diverse locaties Den Haag | vanaf 12 mei 2020


Het project ‘Topp & Dubio in a street’ wordt ondersteund met een Stroom Promise subsidie, een tijdelijke subsidieregeling voor kunstprojecten die aansluiten bij de actualiteit en urgentie in de samenleving als gevolg van de Coronacrisis. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Exterion Media.


Pers: Villa La Repubblica | Den Haag Centraal | Hard//hoofd |  Jegens&Tevens | Villa Next door |  Trendbeheer | chmkoome

 

Volendamlaan

 

Conradkade

 

Savornin Lohmanlaan

 

Paul Krugerlaan

 

Topp & Dubio in a street

PROJECT - Abriproject Den Haag

mei 2020

plattegrond locaties