Back

to start

 

Topp & Dubio @ Club Solo

EXHIBITION - Club Solo, Breda

 

Topp & Dubio is als kunstenaarsduo al meer dan 25 jaar actief, maar een oeuvre hebben zij nooit opgebouwd. Hun projectgerichte praktijk is per definitie efemeer en hun werk kan zelden worden aangekocht, laat staan verzameld. Het leeft slechts voort in herinnering en documentatie.

 

In Club Solo zullen zij als ‘mid-career kunstenaars’ toch inzicht proberen te geven in hun werk. In die zin is voor het eerst sprake van een retrospectieve blik op hun praktijk. De grote vraag is echter: wat kan worden getoond? En is een retrospectieve Topp & Dubio tentoonstelling niet toch een nieuw werk? In deze tentoonstelling hervinden Topp & Dubio ideeën uit eerdere projecten en vinden reconstructies plaats van werk dat is verdwenen. Ook als dat leidt tot een geheel nieuw beeld.

 

Het werk van Topp & Dubio is een zoektocht naar betekenis en onderlinge relaties. Vanuit hun gedeelde gevoel er nooit helemaal bij te horen, verkennen zij de wereld en hun eigen rol in het geheel, veelal voortkomend uit het verlangen om parallelle werkelijkheden te verkennen. Werk ontstaat als reactie op gegeven situaties en mogelijkheden, en resulteert in publieke interventies, films, site-specifieke installaties, publieksinteractie, boeken en allerlei soorten (audiovisuele) documentatie.

 

De opening van de tentoonstelling vindt in het bijzijn van de kunstenaars plaats van vrijdag 12 april (vanaf 12 uur) tot en met zondag 14 april (18 uur).

 

Op zondag 14 april om 15.00 uur vindt een Topp & Dubio presentatie plaats waarin zij ook enkele niet eerder in Nederland vertoonde films zullen presenteren.

 

De bijbehorende publicatie is te bestellen via e-mail.

 


Topp & Dubio | Club Solo, Kloosterlaan 138, 4811 EE Breda


 

 

 

Topp & Dubio @ Club Solo

EXHIBITION

Club Solo, Breda

12-19 april 2024

clubsolo.nl